Együttműködés és automatizmusok

A színészek munkáját a rendező fogja össze egy jelenetté.

Az okos eszközöknek a bekötésük után automatikusan kell működniük. Ahelyett hogy egy távirányítású házat készítenénk, inkább automatikusan működő rendszereket szeretünk létrehozni. A szabályokat veled együtt találjuk ki, te hozod az igényeket, mi szállítjuk a megoldást.

Sokan, akik hozzánk fordulnak, már konkrét elképzelésekkel érkeznek. Szeretnének valamilyen kellemetlen, ismétlődő feladatot rábízni egy rendszerre. Pontosan tudják hogy működjenek a fények, mikor mit csináljon az öntözőrendszer vagy éppen milyen ütemezés szerint időzítsük a fűtést. Akkor sincs baj, ha nem képezted ki magad okosházból. Számos kérdéssel segítjük az együtt gondolkodást. Kitaláljuk mit és hogyan lenne érdemes automatizálni. Hogy valóban okosotthonod legyen!

Sok úgynevezett automatizmust hozunk létre, amelyek adott időpontokban vagy valamilyen esemény esetén csinálnak valamit. A valami is sokminden lehet, egy eszközök bekapcsolásától kezdve komplett műveletfolyamatok levezényléséig. Az automatizmusok kiépítése több lépcsőben valósul meg, egy két hét vagy hónap után általában megérkeznek az újabb igények.

Nézzünk meg néhány példát, ahol az eszközöket jelenetté fogjuk össze

  • Világítás

    A délutáni/esti fény felkapcsolás a legalapvetőbb igény. Ha van otthon valaki, akkor már naplemente előtt elindulnak azok a hangulat világítások, amelyek nem engedik hogy besötétedjen a lakótérben. Ezt hétvégén ki szoktuk egészíteni a kert megvilágításával is. Hétköznap pedig a munkából hazaérkezést támogatjuk meg a kapubejáró és személybejáró automatikus világításával.

  • Redőnyök

    Este kellemes hangulatot teremt, ha a redőnyöket leengedjük, a fürdőben este 7re kellemes meleget varázsolunk (nem varázslat, inkább a fűtés logikus felhasználása), majd a hálóban fél fényerővel segítjük az ellazulást.

  • Éjjeli fények

    Éjszaka a fürdőben és a konyhában automatikus fél-világítást csinálunk a mozgást érzékelve. Hogy neked csak botorkálnod kelljen.

  • Iroda- és lakás fűtés

    Természetesen irodád és otthonod fűtése is kézi kezelés nélkül, pontosan úgy működik ahogy te a napi rutinod során azt elvárod.

És itt csak a lehetőségek felszínét érintettük, számos logikus lépéssel Te is eljuthatsz a szükségesnek megfelelő (nem mindig 100%-os) automatizáláshoz.

Ötleteljünk!

Kérj egy ingyenes, személyes konzultációt és ötleteljünk a Te igényeidről is!