Hogyan növeld a WiFi felhasználói élményt – 2. rész

Már minden lakásban megtalálható, de szinte mindenki panaszkodik rá. Mi az? Hát persze hogy a WiFi!

Sorozatunk előző részében megvizsgáltuk, hogy mi az a legegyszerűbb módszer, amivel a WiFi hálózat lefedettségét növelni lehet. Most megvizsgáljuk miként lehet utólag vezetékes hálózatod. És hogy miért fontos ez? Miért szerepel a lehetőségek között? Nézzük meg!

A WiFi felhasználói élmény alatt általában azt értjük, hogy az ingatlanban szabadon mozogva, bárhol működjön a mobil eszközünk. De gyakran felmerül az igény hogy a központi routertől messzebb – akár egy másik emeleten – is legyen fix internetes kapcsolat. Ezek nem mozgatható, telepített készülékek, TV-k, hangrendszerek vagy épp vezetékes okosház eszközök. Alapértelmezetten WiFi-ben gondolkodik mindenki, de van egy másik alternatíva is!

A vezetékes kapcsolatnak nincs ellenfele

Bár sokat fejlődtek a WiFi kapcsolatok az elmúlt 15 évben, az átlag felhasználó is észreveheti azt az apró késleltetetést, amit a WiFi okoz. (kb. 15-50ms) A vezetékes LAN kapcsolat – még lassabb esetben is – folyamatosabb érzést biztosít, a késleltetése 5ms alatti.

Ha az ingatlan nem úgy épült, hogy minden szobában van vezetékes fali csatlakozó, akkor is van megoldás. Falbontás nélkül, utólag vezetékelhetők be azok a szobák, amelyek szeretnének a hálózathoz csatlakozni.