Kamera és mozgásérzékelés

Már hétköznapivá váltak a vezetékes és WiFi kamerák. Ezek hátránya, hogy minden esetben valamilyen felhő szolgálatáson keresztül kapcsolódnak.

Az otthoni kamerák egyik hátránya, hogy minden esetben valamilyen felhő szolgálatáson keresztül kapcsolódnak. Gyakran nem csak a kapcsolódás, de az adatforgalom és a képek tárolása is a gyártó cég felhőjében valósul meg. Ezt a ThinkingHome rendszerben mi másképp gondoljuk!

Minden esetben helyi adattárolásra kell törekedned és az online kép/videó adatfolyam is csak a ház központi rendszerén kereszül szabad hogy megvalósuljon. Ehhez a JPEG/MPEG kimenetű, sok helyen kapható kamerák kiválóan alkalmasak. A kamerák képét pedig szükség esetén állandóan vagy bizonyos eseményhez kötötten meg tudod jeleníteni a ThinkingHome felületén.

A kamerák mellett a mozgás érzékelése is egy remek kiegészítő szolgáltatás! Nem csak felügyeleti célokat szolgál (mozgás esetén kamerakép küldése a telefonodra), hanem számos kényelmi automatizmust tudsz hozzákötni a mozgáshoz: