Felhasználói felület

Milyen felületen érheted el az okosházad központi miniszámítógépét?

A mi szemléletünk szerint egy ThinkingHome rendszert nem kell állandóan nézegetni, kapcsolgatni. Szeretnénk meghonosítani azt az elképzelést, hogy nem táviránytható otthont készítünk, hanem automatikusat. A ThinkingHome rendszer a Home Assistant-ra épül, ezért annak felhasználói felületét veszi át. Nagyon hasonlít hozzá, sok esetben a meglévő komponenseket egészítjük ki saját megoldásokkal. Szabadon választhatunk a skin-ek közül, testre szabhatjuk a dobozokat, lássuk mit állíthatunk be!

Alapesetben a felnőtt családtagok mobil készülékeire telepítjük a kezelő felületet. Ez gyors elérést biztosít a ThinkingHome-hoz bárhonnan. A világ bármely pontjáról kapcsolódhatunk az otthoni szerverhez. Javasoljuk, hogy a mobil eszközök mellett egy falra szerelt tablet méretű eszközt is üzemeljünk be. Ha szükség lenne valamely funkció elérésére, ne kelljen a telefont keresgélni. Általánosságban egy központi kezelő (8-10 colos tablet) elegendő szokott lenni, több emelet, nagy kiterjedésű ingatlan esetén egy emeleti kezelő is telepítésre kerülhet.

Android és iOS

A ThinkingHome rendszerek elérhetőek böngészőből és Android/iOS mobil applikációból is. A kapcsolódás minden esetben közvetlenül, felhő szolgáltatás nélkül történik.